seagull
Lägenheter

Anmäl
intresse
här!

HYRESLÄGENHETER

Antal lägenheter: 144
Antal rum: 1–3 RoK
Storlek: 27–73 m2
Prel. inflyttning: Etapp 1
mars 2023

VälJ lägenhet här

HYRESLÄGENHETER

Antal lägenheter: 144
Antal rum: 1–3 RoK
Storlek: 27–73 m2
Prel. inflyttning: Etapp 1
mars 2023

VälJ lägenhet här
karta

Vill du veta mer om charmiga
Sörfjärden och närområdet?

LÄS MER

Nu bygger vi
144 hyresrätter
vid Sörfjärden

Vid Härad en dryg halvmil väster om Strängnäs bygger vi nu 144 hyresrätter i ett blandat trähusområde med villor och bostadsrätter i form av radhus – allt i en underbar naturmiljö precis vid Mälaren.

Inflyttningen sker i tre etapper, från den 31 december 2022 till 31 maj 2023. Vernum fastigheter ansvarar för uthyrningen och förvaltningen och intresseanmälan sker via deras hemsida här.
Vernum fastigheter är ett fastighetsbolag vars vision är att vara Sveriges ledande fastighetsbolag för utveckling, byggnation och långsiktig förvaltning av cirkulärt hållbara bostäder.

Trähus för
miljöns skull

Området är döpt till Sörfjärden efter den vackra Mälarvik som utgör panoramat för detta attraktiva bostadsprojekt i fridfull naturmiljö.

Utöver hyreshusen och radhusen kommer även ett LSS-boende och en förskola att byggas här. Samtliga hus byggs i trä – ett svårslaget miljöval, eftersom det är en förnybar råvara som binder koldioxid under hela sin livslängd.

Tillverkare är trähusspecialisterna Nock, som till 96 % bygger klart lägenhetsmoduler i massivt trä vid fabriken i Älvängen innan husen transporteras till Sörfjärden och färdigställs på plats.

Alla lägenheter
Har uteplats
eller balkong

De totalt 144 hyresrätterna är upp till tre rum och kök stora, primärt ettor och tvåor. Lägenheterna är effektivt planerade för att erbjuda ett kompakt boende med många möjligheter.

64 lägenheter är på ett rum och kök i storlekarna 27–34 m2, ytterligare 64 är på två rum och kök och 53 m2 medan resterande 16 lägenheter är trerummare på 73 m2.

Samtliga har uteplats eller balkong och fastigheterna byggs i modern arkitektur där fasadens liggande träpanel i sober ljusgrå kulör kontrasterar fint med den svarta takpappen.

karta

Välkommen in!

Entréhallen hälsar välkommen med klinkergolv, medan övriga rum har vitlaserad trestavs ekparkett.

I köket har skåpen släta vita luckor och dörrar med köksbänk och stänkskiva av laminat. Vitvarorna – spis, kyl, frys och diskmaskin – kommer från Electrolux eller likvärdigt varumärke.

Fönster och fönsterdörrar har treglas med fönsterbänkar i natursten. Innerdörrar samt garderober är vita och släta och innerväggarna går också i vitt.

Dusch, tvätt
och wc

I badrummen finns wc, dusch och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. På väggarna sitter 15 x 15 cm vitt kakel (10 x 10 i duschdelen) och på golvet ligger ett elegant grått klinkergolv med lite större mått (30 x 30).

Wc-stol samt handfat kommer från Gustavsberg eller likvärdigt varumärke. I övrigt finns badrumsskåp med spegel samt skena för duschdraperi.

Intresset är redan stort för detta mycket charmiga och prisvärda boende i Södermanlands vackra natur.

Hur bra vill du själv bo framöver? Passa på tillfället och anmäl intresse för en hyresrätt i Sörfjärden redan idag.

VälJ lägenhet här